Legea atractiei universale

Legea atractiei universale, descoperita si enuntata de Sir Issac Newton este una din putinele teoreme fizice care se aplica si in viata.

Sa studiem putin:
Doua corpuri m1 și m2 se atrag reciproc printr-o forta direct proportionala cu produsul maselor corpurilor și invers proportonala cu patratul distantei dintre ele, orientata pe directia dreptei ce uneste centrele de greutate ale celor doua corpuri.

Suna complicat, dar daca reducem raportul la ceva simplu, real, din viata de zi cu zi .. vine asa:

Doua persoane se vor atrage reciproc, cu o forta direct proportionala cu iubirea unuia fata de celalalt si invers proportionala cu .. ei bine, aici intervin mai multe.

Cert este ca se ajunge la concluzia, ca doua persoane care se iubesc se vor atrage.
Dar daca iubeste doar unul ? :(

Comments

Anonymous said…
andreea : daca iubeste doar unul nu este nici o problema pt ca cel de langa se va molipsi.Intr-un final vor ajunge ca cei 2 sa se iubeasca.
N-ar trebui sa intre in acest raport si factorii ce determina forta inv proportionala.
Iubeste si vei fi iubita.Daca nu iubesti si esti iubita vei fi obligata sa iubesti cand iti vei da seama ca esti iubita si n-o sa ai de ales.
Depinde de iubire,ea poate sa fie una prieteneasca sau una de realtie.
Anna said…
Nu putem alege pe cine sa iubi doar pe cine sa ne iubesca. Dar putem sa face pe cineva sa ne iubesca :D
un_baiat said…
iubirea?a da ,m am gandit mult ce iseamna si cum este ea distribuita in fiekre din noi in mod egal sau inegal,cert este faptul k,e bine sa fi iubit si sa iubesti si dak nu esti ubit asta e,makr u sti k iubesti

Popular posts from this blog

Bobul fermecat

Adoptati un caine