Picioare de zburatoare


Soare.Adiere.Freamat.Praf.Fete zambitoare.
A aparut soarele mult dorit mangaind chipurile tuturor cu razele-i blande.Natura e in fierbere,oamenii o i-au razna, insectele pornesc la promenada, imi tot intra in ochi si mi se aseaza pe haine.Pornesc din acest moment cu determinare caci am tot ce imi trebuie am echilibru,soarele care ma trezeste in zori si mai am...
Incerc sa fac ordine .Ma gandesc .Nu trebuie sa fii cat un munte de mare ca sa poti judeca. Incerc sa ma gandesc numai la lucrurile bune...caci sunt destule.
In iarba e rai, ganganii fel de fel. A iesit din musuroi furnica si acum nu imi da pace a ajuns chiar si in bucatatria mea...dar nu ma deranjeaza,incerc sa nu calc nici cea mai mica vietate ,adesea si peste noi se calca.
Prin fereastra deschisa soarele arunca sageti .

Nucul din fata geamului a crescut atat de mult incat mai are putin si-mi intra in casa ,in curand o sa ii folosesc crengile pe post de cuier.

Musculite starlucitoare zboara disperate, zbarnaie prin aer apoi se odihnesc pe unde apuca.Un copil ganditor cu tampla sprijinita de mana mica sta pe jos si priveste alti pustani cum joaca fotbal.Imi place sa ii aud facand zgomot pana tarziu.
A trecut si pastele ,dar inca mai am cozonac ... Zilele astea doar cu cozonac si inghetata mi-am hranit trupul.Sufletul ...ei bine sufletul l-am hranit cu multa multa infuzie de dragoste ,fiarta la 100 de grade, amestecata cu scortisoara si putin piper pentru savoare.
Au aparut si probleme existentiale pt toata lumea ...cum e vremea maine?
Ce conteaza cum e vremea maine, chiar nu inteleg, bucura-te de ziua de azi si te vei bucura si de ziua de maine, conteaza ce faci in acum, in clipa asta, si daca faci ceva ce iti place, nu sa porti povara zilei de maine.
Am sa inchei acum, nu mai pot sta in casa, e atata viata afara, sa vad ce fac...
~pana la urma ti-a platit taik-tu netu?
~sau blufa?
:da l-a platit
~ aham
~si ce a murit?
:nu mah
~ a mai facut si el putina mijcare
~mare lucru
: facea crize aiureA
~ pai da asta zic si io
:da zicea k ce se duce el, k a transpirat, k e obosit
~plm,azi ce planuri ai?
: vroiam sa fac curat ,dar e prea frumos afara ,fac luni
~ frumos asa
~pai si ce facem?

(22 aprilie)

Comments

Popular posts from this blog

Bobul fermecat

Adoptati un caine